طرز تهيه گز خيلي خوشمزه با مغز پسته فراوان سوغاتي اصفهان
در اين مطلب از سايت انسان شاد براي شما دوستان طرز تهيه گز خانگي را آماده كرده ايم.
انواع شيريني و كيك در سايت انسان شاد
گز يكي از تنقلات شيرين معروف و سنتي ايران است كه سوغات اصفهان و كرمان، يزد و چهار محال و بختياري است .
اولين توليد كننده و البته مخترع گز فردي به نام محمد علي شكرچيان در اصفهان بوده است.
مواد لازم براي تهيه گز از شكر، سفيده تخم مرغ، مغز بادام و پسته و هل و گلاب استفاده ميشود.
البته بعضي توليدكنندگان گز از نوعي ماده به نام بادكا (كه از سيب زميني توليد ميشود) نيز استفاده ميكنند كه اين ماده ارزش غذايي آن را پايين ميآورد.
گز اصفهان و گز چهار محال و بختياري كه در بلداجي از توابع بروجن توليد ميشوند مرغوبترين نوع گز هستند.
نوع اصيل اين شيريني كه هنوز هم بصورت سفارشي ساخته ميشود داراي درصد كمي از عصاره گرانبهاي گزانگبين است.
ارزش گزانگبين دار معمولاً 4 تا 5 برابر ارزش شيريني گز معمولي است.
گزانگبين يا انگبين گون نوعي ماده خوراكي سفيد رنگ و عسل مانند است كه مستقيماً به وسيله حشرهاي به نام پسيلگز يا به كمك حشره بر روي گياه گون يا خار انگبين توليد ميشود.
گزانگنبين در اديان ابراهيمي غذايي است كه خداوند در زماني كه قوم اسراييل در بيابان بودند بر آنها فرستاد.
در قرآن در آيه 57 سوره بقره و آيه 160 سوره اعراف از آن نام برده شده است.
ارزش گز انگبين در اين است كه يكي از معدود قندهاي فروكتوز به تنهايي در طبيعت ميباشد.
مواد لازم براي تهيه گز
سفيده تخم مرغ :♥: 5 عدد
شكر :♥: 250 گرم
:♥: معادل يك پيمانه.ليوان هاي فرانسوي دسته دار را معادل 1 پيمانه بگيريد :♥:
گلاب :♥: 1 قاشق غذا خوري
آب :♥: 1 پيمانه
مغز پسته يا مغز بادام :♥: 200 گرم
بادكا :♥: 1 پيمانه معادل 300 گرم
:♥: بادكا همان گلوكز مايع است.
بادكا يا گلوكز، مايعي است كه از هيدروليز نشاسته با اسيد يا آنزيم تهيه ميشود.
بادكا، چسبنده، روشن و بي بو است و در دو رنگ سفيد و زرد شفاف به دست مي آيد كه در انواع كيك، گز، سوهان و شيريني و شكلات استفاده مي شود و
شما مي توانيد به راحتي از فروشگاهها و قناديها آن را تهيه كنيد :♥:
طرز تهيه گز
به نقل از انسان شاد طرز تهيه گز خانگي به اين صورت است كه
ابتدا شكر و آب را درون قابلمه اي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا حدي كه فقط شكر آب شود.
بعد از اين كه شكر در درون آب حل شد بادكا را به مخلوط شكر و آب اضافه نماييد و مايه گز را به صورت مرتب با كمك قاشق چوبي هم بزنيد.
هنگامي كه بادكا را اضافه مي كنيم مواد شرئع به كف كردن و بالا آمدن مي كنند.
مايه را به طور مرتب هم بزنيد تا شهد مانند آب نبات كشي شود.
براي اين كه مطمئن شويد كه شهد آماده است مي توانيد دو قاشق از شهد را در درون آب يخ بريزيد اگر
شهد بعد از سردشدن به حالت شكننده در آمد آماده است.
سپس قابلمه را از روي حرارت گاز برداريد و مرتب شهد را هم بزنيد.
سفيده هاي تخم مرغ را درون كاسه اي بريزيد و با همزن برقي بزنيد تا كاملاً فرم بگيرد و به شكل كف شوند.
گلاب را به سفيده تخم مرغ اضافه كنيد و مجددا با همزن هم بزنيد.
بعد از مخلوط شدن گلاب با سفيده هاي تخم مرغ دو قاشق از شهدي كه درست كرده بوديد را
به سفيده تخم مرغ اضافه كنيد و دوباره هم زدن را ادامه دهيد.
در آخرين مرحله تهيه گز بايد محتواي كاسه سفيده تخم مرغ را در درون قابلمه شهد بريزيد و
هم زدن اين مواد را تا زماني ادامه دهيد كه مواد گرم هستند.
:♥: حدود 10 دقيقه به هم زدن ادامه دهيد :♥:
:♥: بايد مراقب باشيد كه مواد گز سرد نشوند :♥:
بر روي شعله گاز شعله پخش كن قرار دهيد و سپس قابلمه مواد را بر روي شعله پخش كن قرار دهيد .
سپس مواد را با كمك همزن برقي هم بزنيد و بعد از سفت شدن مواد با كمك قاشق آن ها را به صورت پارويي هم بزنيد و
مغز پسته يا بادام را به مواد گز اضافه نماييد.
از مايه گز به اندازه دلخواه برداريد و به هر شكلي دوست داريد آن را فرم دهيد.
:♥: براي امتحان مقداري از گز را بگذاريد تا خنك شود، وقتي در دست غلطانديد، اگر به دست نچسبيد آماده است :♥:
طرز تهيه گز خيلي خوشمزه با مغز پسته فراوان سوغاتي اصفهان
- جمعه ۱۳ اسفند ۹۵ | ۱۱:۵۹
- ۲۳ بازديد
- ۰ نظر