طرز تهيه آش ترخينه دوغ بسيار خوشمزه و غذاي محلي اراك ،كرمانشاه و لرستان
در اين مطلب از سايت انسان شاد براي شما عزيزان طرز تهيه آش ترخينه دوغ را آموزش مي دهيم.
آموزش آشپزي و انواع آش و سوپ در سايت انسان شاد
آش ترخينه دوغ غذايي است آبكي كه از دوغ يا شير تخمير شده به دست مي آيد.
اين غذا از خيس دادن بلغور گندم يا جو در دوغ ترش به مدت 10 روز تهيه ميشود.
در روش ديگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ مي پزند .
پس از اين مدت قطعاتي از اين مخلوط خمير مانند را گلوله كرده و گاهي با افزودن اندكي گياه خشك پونه آنرا زير نور آفتاب خشك مي نمايند.
تكه هاي خشك ترخينه را با افزودن حبوبات و سبزي خشك بهعنوان آش آماده مي كنند .
شايد ترخينه را بتوان بهعنوان اولين غذاي نيمه آماده شناخت اين غذا در مناطق غرب ايران،مانند كرمانشاه و بويژه ايلام و ملكشاهي جايگاهي خاص و ويژه برخوردار است و
خوردن آن طي مراسمي خاص انجام مي پذيرد.
مواد لازم براي تهيه آش ترخينه
ترخينه :♥: 300 گرم
:♥: ترخينه به شكل خميري خشك است كه از تركيب بلغور گندم ، دوغ ، زردچوبه ، فلفل سياه ، گل زرد و نعنا خشك تهيه مي شود ،
شما ميتوانيد ترخينه را از عطاري يا فروشگاه ها تهيه كنيد :♥:
پياز :♥: 2 عدد
نخود :♥: نصف پيمانه
لوبيا چيتي :♥: نصف پيمانه
عدس :♥: نصف پيمانه
سبزي آش ( تره ، جعفري ، گشنيز ، اسفناج ) :♥: نيم كيلو گرم
كشك :♥: به ميزان لازم
سير :♥: 3 حبه
نعناع :♥: 2 قاشق غذا خوري
نمك و فلفل سياه و زردچوبه :♥: به ميزان لازم
طرز تهيه آش ترخينه
به نقل از انسان شاد طرز تهيه آش ترخينه دوغ به اين صورت است كه ابتدا بايد
نخود ، لوبيا و عدس را از شب قبل در آب خيس كنيد تا نفاخي آن ها گرفته شود و بهتر پخته شوند.
:♥: حتما هر چند ساعت يكبار آب حبوبات را عوض كنيد :♥:
1 عدد از پياز ها را ريز خرد كنيد و در كمي روغن تفت دهيد.مقداري زردچوبه داخل روغن بريزيد و تفت دهيد.
حبوبات خيس خورده را هم به پياز ها اضافه كنيد سپس آب به ميزان كافي روي حبوبات بريزيد.
:♥: به دليل اين كه عدس زودتر از نخود و لوبيا مي پزد مي توانيد آن را همراه با سبزي اضافه كنيد :♥:
حرارت را زياد كنيد تا آب به جوش بيايد.
ترخينه را در ظرفي جداگانه بريزيد و رويش مقداري آب سرد بريزيد تا دانه هاي بهم چسبيده آن از هم جدا شوند.
سبزي ها را تميز پاك كنيد و بشوريد.
آن ها را خيلي ريز خرد كنيد و درون آش ترخينه بريزيد.
هنگامي كه سبزي را ريختيد ترخينه و نمك و فلفل آش را نيز به آن اضافه كنيد و حرارت را ملايم كنيد تا آش جا بيفتد.
نيم ساعت قبل از اين كه آش را مي خواهيد سرو كنيد كشك را داخل آش بريزيد و هم بزنيد.
سپس شروع به درست كردن پياز داغ و نعنا داغ كنيد.
پياز و سير را ريز خرد كنيد و در روغن داغ سرخ كنيد سپس نعنا را اضافه كنيد و تفت دهيد.
::براي تهيه نعنا داغ كمي نعناي خشك را در مقداري آب خيس كنيد سپس آبكشي كنيد و درون روغن تفت دهيد تا رنگ نعنا تغيير كند و كمي تيره تر شود.
هنگامي كه آش را درون كاسه كشيديد روي هر كاسه را با پياز داغ و نعنا داغ تزيين كنيد.
طرز تهيه آش ترخينه دوغ بسيار خوشمزه و غذاي محلي اراك ،كرمانشاه و لرستان
- سه شنبه ۱۷ اسفند ۹۵ | ۱۰:۰۴
- ۱۲ بازديد
- ۰ نظر