طرز تهيه كلم پلو اصيل شيرازي بسيار خوشمزه همراه با دستور تهيه كوفته قلقلي
در اين مطلب از سايت انسان شاد طرز تهيه كلم پلو شيرازي همراه با كوفته قلقلي را آموزش مي دهيم.
كلم پلو غذاي سنتي شهر شيراز است كه معمولا از كلم و برنج و سبزي مخصوص تهيه ميشود.
براي پختن اين غذا ابتدا كلم سفيد را كمي سرخ كرده و سپس به برنج در حال دم كردن اضافه مي كنند.
در ميان اين كلم پلو كوفته ريزه قرار مي دهند.
مواد لازم براي تهيه كلم پلو شيرازي
كلم قمري يا كلم برگ :♥: نيم كيلو گرم
برنج :♥: پيمانه به تعداد نفرات
گوشت چرخ كرده :♥: (براي تهيه كوفته قلقلي) 300 گرم
پياز :♥: 2 عدد
سبزي مخصوص كلم پلو (شويد، تره، ترخان، ريحان) :♥: نيم كيلو گرم
:♥: مي توانيد بجاي سبزي هاي تازه از سبزي هاي خشك نيز استفاده كنيد :♥:
زعفران دم كرده :♥: 2 قاشق چاي خوري
زردچوبه :♥: به ميزان لازم
آبليمو :♥: 1 قاشق غذا خوري
نمك و فلفل سياه :♥: به ميزان لازم
طرز تهيه كلم پلو شيرازي
به نقل از انسان شاد طرز تهيه كلم پلو به اين صورت است كه ابتدا بايد
كلم ها را به كمك تخته ساطور خيلي ريز و رشته اي خرد كنيد.
سپس روي آن ها آب بگيريد و نيم ساعت بگذاريد تا درون آب خيس بخورد.
بعد از اين مدت آن ها را از آب بيرون بياوريد و بگذاريد تا آب آن ها بيرون بيايد.
كلم ها را درون قابلمه بريزيد و يك ليوان آب روي آن بريزيد و بگذاريد به مدت نيم ساعت روي حرارت پخته شود و آبش كاملا تمام شود.
يكي از پياز ها را ريز خرد كنيد و درون مقداري روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شوند.
سپس كلم هاي پخته شده را به پياز اضافه كنيد و تفت دهيد تا بوي كلم گرفته شود.
سبزي ها را تميز پاك كنيد و بشوريد و آن ها را ريز و ساطوري خرد كنيد و به كلم ها اضافه كنيد و
تفت دهيد تا سبزي كمي سرخ شود و آب آن تبخير شود.
زردچوبه و زعفران و نمك و فلفل سياه و آبليمو را هم اضافه كنيد و تابه را از روي حرارت برداريد.
مايه اصلي كلم پلو آماده است و حالا بايد برنج و كوفته قلقلي را آماده كنيد.
برنج را به مدت نيم ساعت در آب به همراه نمك بخيسانيد.
سپس برنج را درون آب در حال جوش بريزيد و آن را آبكش كنيد.
:♥: برنج را زماني آبكشي كنيد كه وقتي ميان دو انگشت فشار مي دهيد اطراف برنج نرم و مغز آن كمي خام باشد :♥:
ته قابلمه را چرب كنيد و ته ديگ مورد نظرتان را ته قابلمه قرار دهيد.
بعد ابتدا يك لايه برنج بريزيد سپس يك لايه از كلم ها و بعد چد عدد كوفته قلقلي قرار دهيد.
اين كار را تا تمام شدن مواد ادامه دهيد.
در آخرين لايه بايد فقط برنج بريزيد.
درب قابلمه را بگذاريد و حرارت را كمي زياد كنيد تا آب برنج تبخير شود.
سپس نصف ليوان آب را با مقداري روغن مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد و حرارت را كم كنيد.
بعد از دم كشيدن برنج را مي توانيد آن را سرو كنيد.
طرز تهيه كوفته قلقلي
طرز تهيه كلم پلو اصيل شيرازي بسيار خوشمزه همراه با دستور تهيه كوفته قلقلي
- یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵ | ۱۰:۰۱
- ۱۴ بازديد
- ۰ نظر