طرز تهيه گل كلم شور خوشمزه و آسان در منزل مناسب براي فصل پائيز
در اين مطلب از سايت انسان شاد براي شما عزيزان طرز تهيه گل كلم شور را آموزش مي دهيم.
آموزش انواع مربا و ترشي در سايت انسان شاد
در آشپزي ايراني، به سبزيجاتي كه در آب شور نگاه داشته ميشوند، شور ميگويند.
هدف از اينكار تازه نگاه داشتن و طعمدار كردن سبزيجاتي مثل خيار، گل كلم، لوبياي سبز، كلمبرگ و... است. براي طعمدار كردن شورها معمولاً از ترخون، سركه و سير استفاده ميشود.
به فرايند تهيهٔ شور در اصطلاح شور انداختن ميگويند.
مواد اصلي نگهدارنده در شور محلول سركه، نمك و آب است.
سبزيجات مناسب براي شور شامل خيار قلمي، گل كلم، هويج، سير و پياز ميباشند. ادويه مرسوم فلفل سياه، سير و سبزيجات معطر مانند ترخون، برگ مو يا برگ آلبالو است.
فصل پاييز زمان بسيار مناسبي براي تهيه ترشي و انواع شور هست.
مواد لازم براي تهيه گل كلم شور
گل كلم :♥: 2 كيلو گرم
خيار :♥: نيم كيلو گرم
هويج :♥: نيم كيلوگرم
سير :♥: 2 بوته
فلفل قلمي تند :♥: 3 عدد
سبزي معطر :♥: نيم كيلو گرم
:♥: شامل ترخان،شويد، نعنا، جعفري و مرزه مي باشد :♥:
ساقه كرفس خردشده :♥: دو عدد
سركه سفيد :♥: يك ليوان
:♥: براي تهيه اين چاشني از سركه قرمز استفاده نكنيد . سركه قرمز باعث تيره شدن رنگ آن مي شود :♥:
پودر گل پر :♥: به ميزان لازم
نمك :♥: به ميزان لازم
:♥: در هنگام ريختن نمك نگران شور شدن نباشيد چون اگر شور شود علاج دارد ولي اگر بي نمك باشد باعث ميشود چاشني زياد ترد نشود :♥:
:♥: اگر اين چاشني زيادي شور شد قبل از سرو چند دقيقه مقدار چاشني مورد نياز را داخل آب سرد بگذاريد و بعد سرو كنيد :♥:
طرز تهيه گل كلم شور
به نقل از انسان شاد طرز تهيه گل كلم شور به اين صورت است كه ابتدا بايد
تمام سبزي ها را بشوئيد و روي پارچه تميزي پهن كنيد تا آب اضافي شان برود و خشك شوند.
گل كلم را به قطعات درشت خرد كنيد.
:◊: خرد كردن گل كلم ها با چاقو زيبايي شور را از بين مي برد :◊:
هويج را پوست بگيريد و به قطعات دلخواه خرد كنيد.خيلي ريز خرد نكيند.
سيرها را به صورت حبه اي خرد كنيد.
ساقه هاي كرفس را نيز به اندازه هويج خرد كنيد .
خيار به صورت كامل و خرد نشده بماند .
آب و نمك را داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد و پس از 10 دقيقه كه جوشيد از روي حرارت برداريد سپس سركه را اضافه كنيد و بگذاريد خنك شود.
:◊: براي هر 4 ليوان آب بايد 6 قاشق غذاخوري نمك و نصف ليوان سركه سفيد اضافه كنيد :◊:
شيشه يا ظرف شور را خوب تميز و خشك كنيد.
:◊: كاربرد ظروف شيشه اي از ظروف پلاستيكي بهتر است :◊:
:◊: مراقب باشيد تمام مواد و حتي ظرف آنها خوب خشك شده باشند. وجود نم و قطره اي آب باعث كپك زدن شور شما خواهد شد :◊:
كف ظرف شور مقداري سبزي معطر قرار دهيد سپس مواد شور را داخل ظرف بريزيد ،
لابه لاي مواد نيز مقداري سبزي معطر و چند حلقه فلفل تند قرار دهيد و كمي پودر گل پر بپاشيد تا شور خوشمزه تري داشته باشيد.
پس از پر كردن ظرف شور بايد مخلوط آب نمك و سركه را اضافه كنيد به طوري كه تمام سطح ظرف مورد نظر را بپوشاند و هيچ فضاي خالي باقي نماند.
:◊: مخلوط آب نمك و سركه بايد خنك شده باشد.محلول اگر گرم باشد سبزيجات نرم ميشوند :◊:
روي در ظرف نايلون قرار دهيد تا هوا وارد شور نشود سپس در ظرف را محكم كنيد و در جاي سايه دار و خنك به مدت يك ماه قرار دهيد تا شور آماده مصرف شود.
طرز تهيه گل كلم شور خوشمزه و آسان در منزل مناسب براي فصل پائيز
- یکشنبه ۰۵ شهریور ۹۶ | ۱۱:۵۲
- ۸ بازديد
- ۰ نظر