طرز تهيه گل كلم شور خوشمزه و آسان در منزل مناسب براي فصل پائيز

طرز تهيه گل كلم شور خوشمزه و آسان در منزل مناسب براي فصل پائيز

در اين مطلب از سايت انسان شاد براي شما عزيزان طرز تهيه گل كلم شور را آموزش مي دهيم.

آموزش انواع مربا و ترشي در سايت انسان شاد

گلم كلم شور , طرز تهيه گل كلم شور , روش درست كردن گل كلم شور

در آشپزي ايراني، به سبزيجاتي كه در آب شور نگاه داشته مي‌شوند، شور مي‌گويند.

هدف از اينكار تازه نگاه داشتن و طعم‌دار كردن سبزيجاتي مثل خيار، گل كلم، لوبياي سبز، كلم‌برگ و... است. براي طعم‌دار كردن شورها معمولاً از ترخون، سركه و سير استفاده مي‌شود.

به فرايند تهيهٔ شور در اصطلاح شور انداختن مي‌گويند.

مواد اصلي نگهدارنده در شور محلول سركه، نمك و آب است.

سبزيجات مناسب براي شور شامل خيار قلمي، گل كلم، هويج، سير و پياز مي‌باشند. ادويه مرسوم فلفل سياه، سير و سبزيجات معطر مانند ترخون، برگ مو يا برگ آلبالو است.

فصل پاييز زمان بسيار مناسبي براي تهيه ترشي و انواع شور هست.

گلم كلم شور , طرز تهيه گل كلم شور , روش درست كردن گل كلم شور

مواد لازم براي تهيه گل كلم شور

گل كلم :♥: 2 كيلو گرم

خيار :♥: نيم  كيلو گرم

هويج :♥: نيم كيلوگرم

سير :♥: 2 بوته

فلفل قلمي تند :♥: 3 عدد

سبزي معطر :♥: نيم كيلو گرم

:♥: شامل ترخان،شويد، نعنا، جعفري و مرزه مي باشد :♥:

ساقه كرفس خردشده :♥: دو عدد

سركه سفيد :♥: يك ليوان

:♥: براي تهيه اين چاشني از سركه قرمز استفاده نكنيد . سركه قرمز باعث تيره شدن رنگ آن مي شود :♥:

پودر گل پر :♥: به ميزان لازم

نمك  :♥: به ميزان لازم

:♥: در هنگام ريختن نمك نگران شور شدن نباشيد چون اگر شور شود علاج دارد ولي اگر بي نمك باشد باعث ميشود چاشني زياد ترد نشود :♥:

:♥: اگر اين چاشني زيادي شور شد قبل از سرو چند دقيقه مقدار چاشني مورد نياز را داخل آب سرد بگذاريد و بعد سرو كنيد :♥:

گلم كلم شور , طرز تهيه گل كلم شور , روش درست كردن گل كلم شور

طرز تهيه گل كلم شور

به نقل از انسان شاد طرز تهيه گل كلم شور به اين صورت است كه ابتدا بايد

تمام سبزي ها را بشوئيد و روي پارچه تميزي پهن كنيد تا آب اضافي شان برود و خشك شوند.

گل كلم را به قطعات درشت خرد كنيد.

:◊: خرد كردن گل كلم ها با چاقو زيبايي شور را از بين مي برد :◊:

هويج را پوست بگيريد و به قطعات دلخواه خرد كنيد.خيلي ريز خرد نكيند.

سيرها را به صورت حبه اي خرد كنيد.

ساقه هاي كرفس را نيز به اندازه هويج خرد كنيد .

خيار به صورت كامل و خرد نشده بماند .

آب و نمك را داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد و پس از 10 دقيقه كه جوشيد از روي حرارت برداريد سپس سركه را اضافه كنيد و بگذاريد خنك شود.

:◊: براي هر 4 ليوان آب بايد 6 قاشق غذاخوري نمك و نصف ليوان سركه سفيد اضافه كنيد :◊:

شيشه يا ظرف شور را خوب تميز و خشك كنيد.

  :◊: كاربرد ظروف شيشه اي از ظروف پلاستيكي بهتر است :◊:

  :◊: مراقب باشيد تمام مواد و حتي ظرف آنها خوب خشك شده باشند. وجود نم و قطره اي آب باعث كپك زدن شور شما خواهد شد :◊:

كف ظرف شور مقداري سبزي معطر قرار دهيد سپس مواد شور را داخل ظرف بريزيد ،

لابه لاي مواد نيز مقداري سبزي معطر و چند حلقه فلفل تند قرار دهيد و كمي پودر گل پر بپاشيد تا شور خوشمزه تري داشته باشيد.

پس از پر كردن ظرف شور بايد مخلوط آب نمك و سركه را اضافه كنيد به طوري كه تمام سطح ظرف مورد نظر را بپوشاند و هيچ فضاي خالي باقي نماند.

  :◊: مخلوط آب نمك و سركه بايد خنك شده باشد.محلول اگر گرم باشد سبزيجات نرم مي‌شوند :◊:

روي در ظرف نايلون قرار دهيد تا هوا وارد شور نشود سپس در ظرف را محكم كنيد و در جاي سايه دار و خنك به مدت يك ماه قرار دهيد تا شور آماده مصرف شود.

گلم كلم شور , طرز تهيه گل كلم شور , روش درست كردن گل كلم شور

طرز تهيه گل كلم شور خوشمزه و آسان در منزل مناسب براي فصل پائيز

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.